Regelingen voor Hattemers met een laag inkomen vraag je online aan

De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Veel van deze regelingen zijn direct online aan te vragen. Dit kun je veilig doen met jouw DigiD op www.hulpwijzerhattem.nl.

Inkomenstoeslag
Leef je al drie jaar of langer van een laag inkomen? Dan is de individuele inkomenstoeslag bedoeld voor jou. Je kunt de individuele inkomenstoeslag gebruiken voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld als de wasmachine kapot gaat en je een nieuwe nodig hebt. Je mag het bedrag vrij besteden.

Studietoeslag
Studiefinanciering is voor een student niet voldoende om alle kosten te betalen. Daarom werken veel studenten naast hun studie. Maar studenten met een lichamelijke of psychische beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is de individuele studietoeslag.

Bijzondere bijstand
Soms sta je plotseling voor een grote, noodzakelijke uitgave. De bijzondere bijstand kan dan misschien een oplossing bieden. Het gaat dan om uitgaven die echt noodzakelijk zijn. Het zijn eenmalige kosten die buiten jouw normale uitgavenpatroon vallen. Dat wil zeggen dat je ze niet van jouw inkomen kunt betalen. Denk aan kosten van bewindvoering en rechtsbijstand.

Activiteitenbijdrage
Met de activiteitenbijdrage kun je (een deel van) de kosten betalen van een aantal activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van de bibliotheek, of het lidmaatschap van een sportvereniging. Ook de huur van een volkstuin of uitjes naar bijvoorbeeld een pretpark of bioscoop zijn activiteiten. Deze bijdrage mag je ook gebruiken voor de kosten van internet en telefoon.

Tegemoetkoming kosten kinderopvang
Krijg je een uitkering van de gemeente Hattem? En volg je een traject naar werk of inburgering? Dan kun je een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor kinderopvang.

Een regeling aanvragen
Je kunt veel van deze regelingen direct online en veilig aanvragen met jouw DigiD op www.hulpwijzerhattem.nl. Als je liever persoonlijk langskomt om de aanvraag in te dienen, dan kan dat ook. Je kunt op afspraak terecht bij balie werk, inkomen, zorg en welzijn in het stadhuis. Maak een afspraak op www.hattem.nl/afspraak of telefonisch via (038) 443 16 16.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in