Wethouder deelt eerste Hat’emmertje uit

Gemeente Hattem bevordert duurzaam afvalbeheer en moedigt haar inwoners aan om bij te dragen aan een groenere toekomst. Als onderdeel van de Nationale Klimaatweek heeft Wethouder Koen Castelein woensdag het allereerste Hat’emmertje (gft-bakje) uitgereikt op de plaatselijke weekmarkt.

Het Hat’emmertje is een praktische toevoeging aan elke keuken. Keukenafval, zoals schillen, etensresten, en ander groente- en fruitafval, kunnen zo eenvoudig en snel gescheiden worden ingezameld. Dit initiatief is bedoeld om afvalscheiding te vergemakkelijken. Inwoners hoeven zo niet steeds naar een grotere container buiten te lopen.

Gemeente Hattem heeft sinds dit jaar gft-containers geïnstalleerd voor inwoners in hoogbouw en zonder tuin. Deze nieuwe gft-containers bevinden zich op dezelfde locaties als andere afvalinzamelpunten, zoals PMD, oud papier/karton en restafval, zodat het wegbrengen makkelijker is.

Toekomstplezier
Met de plaatsing van deze gft-bakken en het uitdelen van Hat’emmertjes, streeft gemeente Hattem ernaar inwoners zonder een groene container de gelegenheid te geven om gft-afval te scheiden. Ook wil de gemeente benadrukken dat effectieve afvalscheiding bijdraagt aan een bewustere levensstijl die het klimaat en onze toekomst ten goede komt.

Gemeente Hattem roept samen met haar inwoners op om het verschil te maken voor ons klimaat en onze toekomst. Door gezamenlijke inspanningen kunnen we een duurzamere samenleving creëren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in