Sportschoolhouder baalt als een stekker: ‘Dit geeft weer een hoop gedoe’

“Ik vind het niet zo’n goed idee”, zegt sportschooleigenaar Gerrit Bijsterbosch, die een sportschool in Heerde en Hattem heeft, over de nieuwe maatregelen die de regering wil nemen om het alsmaar oprukkende coronavirus in te dammen. Maandagmiddag lekte uit dat de regering vanaf vrijdag de coronapas verplicht als toegangsbewijs in onder meer sportscholen, zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea.

“Ik denk dat het een hoop sores geeft voor zowel de mensen die niet gevaccineerd zijn als voor de wel gevaccineerden. Je krijgt twee groepen”, zegt de sportschoolhouder. En daar heeft hij gelijk in, want in Sportscenter Bijsterbosch in Heerde is de maatregel het gesprek van de dag onder de sporters. De discussie tussen voor- en tegenstanders over de maatregel is soms best een beetje emotioneel.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

 “Ik vind het belachelijk”
“Om heel eerlijk te zijn vind ik het belachelijk”, zegt een sportschoolbezoekster. “Ik vind dat iedereen gewoon moet kunnen sporten. Ik vind dat de vrijheid van iedereen telt.” Het testen om een groen vinkje te krijgen, vindt de sportster geen alternatief. “Dan moet je je best wel vaak laten testen. Dat is een heel gedoe.”

“Geen enkel probleem”
“Ik vind het geen enkel probleem. Ik heb hem niet voor niets”, zegt een sporter over de invoer van de pas voor toegang tot de sportschool. Hij vindt het geen probleem dat de invoer van de pas ertoe leidt dat de niet-gevaccineerden straks geen toegang meer hebben zonder groen vinkje. “Ze moeten het zelf weten. Ik ben ingeënt. Ze hebben zichzelf ermee.

Vrees dat sporters wegblijven
Sportschooleigenaar Bijsterbosch vreest een terugloop in bezoekers: “De cijfers in Duitsland en België wijzen op een daling van ongeveer twintig procent. Dat kunnen we nu niet gebruiken. We zijn net in de opbouw om het verlies van de afgelopen anderhalf jaar weer bij te werken en als dit er bovenop komt zakt je de moed wel in de schoenen. Daar hebben we niet zoveel zin in.”

Toch voert de sportschoolhouder de coronapas wel gewoon in. “Ik kan wel heel hard zeggen: ik doe daar niet aan mee. Maar dan staat er een BOA op de stoep. Dan krijg je een waarschuwing of bekeuring. Volgens mij hebben wij niks te willen. Wij worden gewoon verplicht.”

De sportschooleigenaar vindt het een rare zaak dat de overheid gestopt is met financiële hulp. “Ik had liever gezegd: dan maar helemaal dicht en een vergoeding. Dit vind ik een lastige zaak.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in