‘Samen tegen eenzaamheid’

De gemeente Hattem doet mee aan het landelijke programma vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS om het thema ‘eenzaamheid’ meer onder de aandacht te brengen.

Op 11 november vindt de startbijeenkomst ‘Samen tegen eenzaamheid’ plaats, waarbij verschillende organisaties uit de gemeente Hattem om tafel gaan om te kijken hoe er meer aandacht kan worden gegeven aan samen ouder worden. En ook om mensen bewust te maken wat eenzaamheid inhoudt en welke hulp de gemeente kan bieden.

Wat is eenzaamheid?
Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn. Je kunt alleen zijn, weinig contacten hebben en je toch prettig voelen. Terwijl iemand die veel mensen om zich heen heeft, zich toch eenzaam kan voelen. Je bent eenzaam als je het gemis aan relaties of contacten als negatief ervaart. Maar ook als je geen waardevolle invulling van de dag hebt en niemand om dit soort zaken mee te delen of te bespreken. Het is iets wat je alleen zelf kunt voelen. Zowel oude mensen als jonge mensen kunnen last hebben van eenzaamheid. Er zijn veel redenen waarom je je eenzaam kunt voelen.

Samenwerken
“We zijn in Hattem goed op weg met het organiseren van allerlei dingen. We zien ook dat er kansen zijn om initiatieven te versterken, door ze met elkaar te verbinden of door ze goed af te stemmen. Als je van elkaar weet wat je doet en waarom je iets doet, dan lukt het beter om het juiste te doen en mensen te bereiken. De vraag is: hoe sluiten we goed aan bij wat mensen graag willen, hoe krijgen we eenzame personen in beeld én in beweging en hoe maak je inwoners bekend met de mogelijkheden. Hopelijk biedt de startbijeenkomst inzichten om nog meer samen te werken en krijgen we meer zicht op de mensen die hier mee te maken hebben en wat zij nodig hebben”, aldus de gemeente Hattem.

SWH
Herken jij jezelf hierin of maak jij je zorgen om iemand in jouw omgeving? Dan kun je altijd bellen met Stichting Welzijn Hattem via (038) 443 2881 of loop eens binnen bij de Marke voor informatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in