Ruim 1.850 fietsbewegingen per werkdag op Geldersedijk

Elk jaar wordt in opdracht van de provincie Gelderland met telslangen het aantal fietsers op hoogwaardige Gelderse fietsroutes (snelle fietsroutes) geteld. De telresultaten van 2021 zijn inmiddels verwerkt. Ze geven inzicht in de toe- of afname van het aantal fietsers op hoogwaardige fietsroutes op werkdagen.

Een van de snelfietsroutes loopt van de Rode Boog spoorbrug via het Roseboomspoor naar Heerde. Uit de resultaten blijkt dat er op werkdagen gemiddeld bijna 1.600 fietsbewegingen op deze route zijn. Het meetpunt stond ter hoogte van de spoorwegovergang Hilsdijk op het fietspad Centraalspoor. Dit is het fietspad dat parallel loop aan het spoor.

Een tweede meting is gedaan op de fietsstraat Geldersedijk. Op een gemiddelde werkdag zijn hier ruim 1.850 fietsbewegingen.

Fietsbewegingen Centraalspoor
Fietsbewegingen Geldersedijk

Alle telcijfers van de hoogwaardige fietsroutes, gemeentelijke en provinciale telpunten staan op https://geldersverkeer.gelderland.nl/fiets2021.html. (Heb je interesse in gedetailleerde informatie per route, klik dan bovenin de titelbalk op de link: Resultaten fietstellingen snelle fietsroutes 2021).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in