Heeft Hattem het beste ondernemersklimaat van Nederland?

Om het jaar reikt MKB-Nederland de prijs uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat. De prijs is gebaseerd op een tweejaarlijks onderzoek waarbij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf wordt gevraagd naar ervaringen met hun gemeente.

Ook de gemeente Hattem vraagt de ondernemers hieraan mee te doen. Zij kunnen tot en met maandag 23 november online deelnemen aan het onderzoek.

Wethouder Auke Schipper: “In de enquête gaat het om thema’s als dienstverlening aan ondernemers, het imago van de gemeente en de beleving van gemeentelijke lasten voor ondernemers. Daarnaast wordt gemeten hoe onze ondernemers de dienstverlening in de coronacrisis ervaren. Voor ons is het belangrijk om van ondernemers te horen hoe ze onze dienstverlening ervaren, zeker in deze bijzondere tijd. Op basis van de resultaten gaan we aan de slag om ondernemers waar mogelijk nog beter van dienst te zijn.”

MKB-Nederland wil met de onderzoeksresultaten het inzicht en bewustzijn bij gemeenten bevorderen hoe zij een prettig ondernemersklimaat kunnen creëren en versterken.
Jelle Weever, voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle: “Gemeenten doen doorgaans veel voor hun ondernemers. Ondanks deze inzet gaat het soms toch mis en dat is jammer, want de ervaring leert dat als een gemeente weet wat een ondernemer nodig heeft, er meer ruimte ontstaat voor creatief en goed ondernemerschap. Meer bedrijvigheid is goed voor de economie en dat draagt weer bij aan het prettig wonen en leven in een gemeente.” Met de uitkomsten kan MKB Nederland Regio Zwolle in samenwerking met de lokale ondernemersverenigingen en gemeenten gericht aan de slag om het ondernemersklimaat te versterken.

Ondernemers in Hattem kunnen hier de enquête invullen: mkbvriendelijkstegemeente.nl/hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in