Hattemers in Coronatijd geeft stem aan Dag van de Dialoog

Erbij horen is het thema van de Dag van de Dialoog. Dit jaar organiseert Welzijn Hattem deze dag voor de vijfde maal. Directeur van SWH, Mathilde Stam, omschrijft het belang als volgt: “Door de dialoog geven we stem aan wat er leeft.”

“Vanwege de coronacrisis organiseren wij de Dag van de Dialoog op een andere manier dan normaal. Gewoonlijk hebben wij dialoogtafels met 10 tot 12 deelnemers, maar dat kan nu niet. We houden daarom twee korte dialogen tijdens het programma Hattemers in Coronatijd.” De deelnemers aan deze twee korte dialogen zijn: Sigrid Mulder, Anneke Nitrauw, Gerda Poortman en Jan-Erik Barentsen.

Je blik verruimen
De Dag van de Dialoog is een jaarlijks terugkerend evenement waarin Nederlanders op verschillende plekken met elkaar in gesprek te gaan. Door een dialoog tussen verschillende partijen blijf je nieuwsgierig naar de ander en kan je op een geheel andere wijze je blik verruimen.
De dialoog gaat ook verder door open te staan voor verschillen en een gesprek aan te gaan met mensen die je niet in je eigen kring tegenkomt. Je valt elkaar niet in de rede, maar staat open voor wat de ander vertelt in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.

De Dag van de Dialoog is in 2001 ontstaan, eerst in Rotterdam en sinds 2006 in de rest van Nederland. Het doel was verschillende culturen in Nederland dichter bij elkaar brengen.

Tijdens het programma Hattemers in Coronatijd wordt de Dag van de Dialoog live uitgezonden. Het programma is op dinsdagmorgen 3 november tussen 09.00 en 10.00 te zien op tv-Hattem en te beluisteren op Radio Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in