De 25e Dorcas Voedselactie gaat door – maar wel anders

Dorcas houdt een aangepaste Dorcas Voedselactie. Door het toenemend aantal coronabesmettingen in Nederland vindt de organisatie het dit jaar niet veilig genoeg om producten in te zamelen in supermarkten en kerken. Voor het eerst in 25 jaar gaat de organisatie in de landen zelf producten inkopen en daar verspreiden.

Dorcas roept heel Nederland op om bij te dragen zodat er 25.000 pakketten kunnen worden uitgedeeld aan de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samenstellen, inclusief handzeep.

Je kunt meedoen met de actie door een of meerdere voedselpakketten te doneren via www.dorcas.nl/acties/dorcas-voedselactie-hattem. De Hattemer coördinatoren Jo Tuinstra en Dick Visser (foto) roepen jou op om mee te doe. Dat kan tot 30 november. Bijdragen aan de Dorcas Voedselactie kan ook via dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Lokale partners
Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd, zij weten welke mensen hulp nodig hebben.

Nu, maar ook daarna
Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Omdat wij om hen geven – altijd!’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas is er voor mensen in Oost-Europa als het koud is en als het allemaal niet meer gaat, maar ook daarna blijft de organisatie betrokken. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Kijk ook op www.dorcas.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in