Avond nieuwbouw De Bongerd gaf duidelijkheid maar ook vragen

Op 1 oktober vond er in het stadhuis een bijeenkomst plaats over de nieuwbouwplannen van de Bongerd. Het was een vervolg op de vorige twee bijenkomsten van juli 2023 en mei 2024. Planning, opzet en uitstraling kwamen voorbij.

De aanwezigen werden welkom geheten. Men startte met een plenaire presentatie over de voorlopige planning. Daarin werd de tijdslijn geschetst dat medio 2028 het gehele project gereed zal zijn.

De organisaties die aan het project werken gaven de presentatie Samen naar een nog beter plan. Het voorlopige ontwerpplan is besproken in de commissie ruimtelijke kwaliteit (CRK), waaruit adviespunten geformuleerd zijn die worden meegenomen in de verfijning van de plannen.

Het plan straalt een parkachtige setting uit met drie gebouwen. In gebouw A komen 63 zorgwoningen van IJsselheem, in gebouw B 41 sociale huurwoningen en in gebouw C 25 vrije sector woningen.

Door middel van een animatie van de gebouwen lichtten de organisaties de keuze voor kleur en materiaalkeuze toe, een combinatie van natuurlijke materialen en steen in aarde kleuren.

De buitenruimte zal bestaan uit veel groen, parkeerplaatsen, wegen en wandelpaden.

Input
Aan het einde van de presentatie werd er door enkele belangstellenden een aantal vragen gesteld. Vooral de vraag over hoe de input van omwonenden terug te zien was in de beelden van de presentatie hield de gemoederen bezig. In eerdere bijeenkomsten was aangegeven dat het ontwerp een co-creatie zou worden van alle betrokken partijen. Een concreet antwoord op deze vraag werd niet gegeven. Wel werd er aangegeven dat de input van deze bijeenkomst zal bijdragen aan het definitieve ontwerp.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in