Beeldhouwer Barbara Pijnappel exposeert

Op 7 en 8 oktober doet beeldhouwster Barbara Pijnappel mee met de Open Atelierroute van de Noord Oost Veluwe Open Atelierdagen. Barb’s Beeldentuin-Atelier bij Wenum (Apeldoorn-noord) is op deze dagen voor het publiek open van 11.00 – 18.00 uur.
Te zien zijn beelden in brons, diverse steensoorten en keramisch werk.

In steen werkt ze in heel zachte tot heel harde steen o.a. albast, serpentijn, marmer, hardstenen, graniet. Meestal bewerkt ze de steen met de hand, soms ook met machines. En er is divers werk in brons. Het werk is figuratief, organisch, soms surrealistisch en soms abstract. Dit komt ook tot uiting in wat zij heeft getekend en geschilderd. Inspiratiebron is vaak de natuur en eigen tuin.

workshops
Pijnappel geeft speksteen en boetseer workshops met open inschrijving en voor kleine groepen, hierover kunt u tijdens deze dagen informatie krijgen of inschrijven. Bij goed weer is Pijnappel doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt vragen stellen.

De biologische tuin is een grote inspiratiebron en is gevarieerd ingericht en beplant met verschillende bloemen, kruiden + fruitboompjes, zodat kleine dieren en insecten voedsel kunnen vinden. Er zijn vogelhuisjes en zelf gemaakte kleurrijke keramische vogel broedpotten + insectenhotelletjes. Achterin de tuin is haar beeldhouwplek + de plek voor zomerse buiten workshops, bij slecht weer is het binnen.

Meer informatie
Barb’s Beeldentuin is minder toegankelijk voor invaliden en er is een waakhond aanwezig. Gedurende het jaar is het alleen mogelijk de beeldentuin en atelier te bezoeken op afspraak. Meer info www.barbsgallery.com en www.openatelierdagen.nl

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in