Het veilig en slim gebruiken van media wordt steeds belangrijker. Daarom biedt Bibliotheek Noord-Veluwe het gratis webinar Like en Cancel, DigiSnacks, een spannende game voor scholen en twee quizzen aan rondom de Week van de Mediawijsheid. De Week van de Mediawijsheid is dit jaar van 4 t/m 11 november.
Webinar Like en Cancel
Noteer alvast dinsdag 8 november, 20 uur in je agenda! Dan kun je gratis deelnemen aan het landelijke webinar “Like en Cancel”. Dit webinar is gericht op ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook… Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los?
Denise Bontje van Mediasmarties geeft praktische informatie en tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!
Aanmelden kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl
DigiSnacks
Met de DigiSnacks leer je digitale handigheidjes gebruiken die het dagelijks leven vergemakkelijken. Er zijn DigiSnacks over podcast luisteren, over vogels herkennen via een app, over fietsen met knooppunten via de app Fietsknoop, over het kopen van een postzegelcode en over online tickets boeken voor een dagje uit. Meer weten? Haal tussen 4 en 11 november de ansichtkaart met jouw favoriete DigiSnack bij een van de vestigingen van Bibliotheek Noord-Veluwe. Op de kaart staat een QR code die verwijst naar een filmpje met uitleg. De filmpjes staan ook op www.bibliotheeknoordveluwe.nl . Maak je wereld groter met nieuwe online mogelijkheden!
De Week van de Mediawijsheid heeft als thema “Like en Cancel”, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne worden interessante inzichten gedeeld, goede voorbeelden gegeven en handvatten geboden om het samen sociaal online te houden.