Geflatteerde nederlaag voor sv Hatto-Heim tegen ZAC

Op een winderige Jo van Marle sportpark in Zwolle stond zaterdag de wedstrijd ZAC – sv Hatto-Heim op het programma.

Weinig kansen

Sv Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd met Rowan Mensink, die een kans kreeg, maar zijn schot werd tegengehouden door keeper Abma. ZAC kreeg daarna de eerste mogelijkheid: uit een vrije trap schoot Joey Groen over het doel van Mensink heen. Voor de rest waren er vooral veel duels op het middenveld, waar weinig kansen uit kwamen.

Veel wind

Grote spelbreker was toch wel de straffe wind die in de breedte over het veld ging. Veel passes kwamen daardoor niet aan of vlogen over de reclameborden. Vlak voor de thee was het Stefan Kramer van ZAC, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en doelman Mensink verraste in de korte hoek.   

Tweede helft

In de tweede helft drongen de geel/blauwen meer aan, met als gevolg kleine kansjes, maar geen problemen voor doelman Abma. Na een uur spelen volgde er een mooie aanval van ZAC en het was Stan Wissink die 2-0 op het scorebord zette. Marcel van Walderveen bracht Winand Meilink het veld in en het spel werd meteen anders voor Hatto-Heim.

Remmen los

Prima combinatiespel volgde er en Jesse Winkelaar stuurde een tegenstander het bos in, hij trok naar binnen en passeerde doelman Abma in de korte hoek 2-1. Nu gingen de remmen helemaal los bij de Hatto-Heimers, maar toch kwamen ze niet door de verdediging van de Zwollenaren.

ZAC scoort

Omdat de formatie van trainer Arnie Pot veel ruimte kreeg, vielen er nog twee doelpunten, door Lex Heimerikx en Robbin Bastiaan en kwam de eindstand op 4-1.

Een geflatteerde uitslag, want gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel terecht geweest, maar daar schieten de geel/blauwen niets mee op.

Zaterdag weer een nieuwe kans. Dan komt IJ.V.V. uit IJsselmuiden op bezoek op sportpark ’t Achterveen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in