‘The Armed Man’ door Huygens Vocaal Ensemble en Cantabile

Kamerkoren Cantabile en Huygens Vocaal Ensemble bundelen hun krachten en verzorgen op zaterdag 9 oktober onder leiding van Hans Tijssen een uitvoering van ‘The Armed Man’. Het concert is in de Grote of Andreaskerk en begint om 20.30 uur.

The Armed man is de titel van een mis, gecomponeerd door de Welshe componist Karl William Jenkins. Dit stuk heeft als ondertitel “A Mass for Peace” ofwel ‘Een mis voor de vrede’. De twee koren en vocale solisten zullen begeleid worden door koperblazers, slagwerkensemble, orgel en strijkensemble.

The Armed Man in essentie een anti-oorlog-stuk. Het werk is opgebouwd rond het ordinarium van de christelijke mis, die gecombineerd wordt met andere bronnen. Zo is in het eerste en het laatste deel van The Armed Man het vijftiende-eeuwse volkslied “L’homme armé” gebruikt.

De teksten die worden gebruikt zijn onder te verdelen in drie categorieën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die erop wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door de oproep tot gebed en de misdelen (Kyrie, Sanctus/Benedictus en Agnus Dei).

Karl Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte.

Kaarten
Kaarten kosten € 20,- in de voorverkoop en € 25,- aan de avondkassa. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via www.huygensmusic.nl Het concert op 9 oktober is alleen te bezoeken met een geldige QR Code in de Coronacheck-app of een negatief testbewijs.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in