Hattem wint bekerwedstrijd

Zaterdag 31 augustus stond de eerste bekerwedstrijd van v.v. Hattem op het programma tegen het tweede elftal van v.v. Berkum. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Vooral in de beginfase had Berkum het betere van het spel en had de Hattemer ploeg van trainer ten Hove het lastig. Maar gaandeweg kwam Hattem beter in de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 2-3 overwinning.

Berkum begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 9e minuut schoot Berkum de bal op de lat en kwam Hattem goed weg. Zes minuten later was het wel raak. Een schot van ca. 20 meter liet doelman Puck Pool kansloos, 1-0. Hattem kreeg meer grip op het spel en de bewegelijke spelers van Berkum. Via een mooi opgezette aanval over links schoot Jaden Halfwerk in de 25e minuut hard onderkant lat. Drie minuten later was het wel raak, enigszins fortuinlijk. Bram van Regteren stoomde over de rechterflank op en wilde vanaf de zijlijn een voorzet geven. De bal verdween tot ieders verbazing over de doelman van Berkum in het doel, 1-1.

In de 45e minuut is het Berkum die op een schitterende manier de 2-1 op het scorebord zet. De linker vleugelaanvaller dribbelt naar binnen en schiet met rechts de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek.

Na rust pakt Hattem het goed op. In de 52e minuut wordt Rick Dalhuisen aan de linkerkant door Jari Dunnink diep gestuurd. De afgemeten voorzet van Dalhuisen komt op het hoofd van Niels Schiphorst, maar de verdediger van Berkum kan de kopbal blokken. Schiphorst reageert het snelst op de afgeslagen bal en legt de bal met het hoofd panklaar neer voor Jaden Halfwerk, die niet aarzelt en de bal via een verdediger van Berkum in het doel schiet, 2-2.

Gevaar (?)
In de 54e minuut is Berkum gevaarlijk na een aanval over rechts. Jort Blankvoort geeft goed rugdekking en voorkomt een doelpoging. Drie minuten later is Hattem gevaarlijk via een vrije trap aan de rechterkant. Dezelfde Blankvoort kan vrij inkoppen bij de 2e paal, maar de doelman van Berkum staat goed opgesteld. Ook in de rebound weet Jort niet te scoren.

Na ruim een uur spelen komen Ruben Grootkarzijn en Chris Oosterveen in het veld voor Halfwerk en Van Regteren. Grootkarzijn valt goed in en stuurt in de 71e minuut Schiphorst diep. De verdediger van Berkum kan er net een voetje tussen krijgen. Uit de hoekschop die daarop volgt is het wel raak. De ongelukkige doelman van Berkum laat de bal los en die valt voor de voeten van Felix Besseler die van dichtbij kan intikken, 2-3 voor Hattem.

Daarna begint Berkum aan een slotoffensief. Daarbij is het geluk aan de zijde van Hattem. Berkum treft onderkant lat en via een kopbal de paal, maar Hattem houdt stand.

3 september DOS Kampen
Een mooie overwinning voor de v.v.Hattem, met hele goede momenten, maar ook met wat verbeterpunten. Dinsdag 3 september speelt Hattem uit tegen DOS Kampen.

foto en verslag: Arjen Noordberger