Internationale Alzheimerdag voor Hattem, Heerde en Epe

Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag.  Cultuurplein Noord Veluwe en  Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren samen met vele organisaties van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een prachtig muziekfestijn. ‘Muziek beweegt mensen’ is het thema.

Er is rustige muziek te horen, maar ook lekkere swingende nummers. Meestal kun je niet stil blijven zitten bij mooie muziek, dus ook bewegen op muziek komt die middag aan bod. Mantelzorgers, mensen met dementie,  mensen met vormen van hersenletsel zijn van harte welkom,  hun familie en vrienden en iedereen die graag eens muzikaal wil ontspannen.

Muziek en workshops
Er zijn optredens van Big Band Allotria, de zangeres Iris Luytjes met liedjes van Wim Zonneveld en het licht klassieke/klezmer trio Drie. Je krijgt tevens informatie over de positieve invloed van muziek en bewegen op de hersenen van íedereen. Er worden demonstraties gegeven, maar ook meedoen is mogelijk, zoals bij Zitfit vanuit Koppel-SWOE. Verder zijn er diverse workshops, zoals bewegen op muziek. De workshops worden gegeven door specialisten in hun vakgebied. Cultuurplein Noord Veluwe start vanaf oktober schilderen voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel.

De toegang tot deze middag is gratis, evenals koffie en thee. Een en ander is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Alzheimer afdeling Oost-Veluwe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in