Hattem walk of fame met bekende Hattemers

Visit Hattem presenteert in het kader van Hanzestad Hattem een heuse walk of fame, een tocht door Hattem, met behulp van een audiotour.

In de tour, die bestaat uit audio, beelden en ‘Augmented Reality’, nemen bekende
(oud-)inwoners je mee langs de sporen van het rijke Hanzeverleden in Hattem.

Bekende Hattemers
Commandant Landstrijdkrachten Wijnen, journaliste en presentatrice Margje Fikse, de kleinzoon van Anton Pieck, en Heel Holland Bakt-Jan Spannenberg: je komt ze allemaal onderweg tegen via je koptelefoon op je wandeling door Hattem en langs de IJssel. Ze vertellen verhalen over de plek, waar je op dat moment staat. Zo vertelt de kleinzoon van Anton Pieck bijvoorbeeld hoe zijn opa op straat de Dijkpoort tekende en Luitenant-generaal Wijnen stelt zich op het Tinneplein het kasteel Dikke Tinne voor en vertelt over de verschillen tussen het beschermen van de stad vroeger en nu.

Interactieve tour
Deze interactieve tour koop je voor € 3,00 bij het Toeristisch Informatiepunt. Vanaf hier kun je de belevingstour starten en kun je met je smartphone en koptelefoon op pad. De route is ruim vier kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Je staat regelmatig stil voor een gesprek met een bekende (oud)inwoner of familielid. Op een aantal plekken op de route kun je zelfs historische gebouwen via Augmented Reality (AR) op hun oude plek terugzetten en eromheen lopen! Zo zie je hoe het er in die tijd uitzag. Deze techniek is alleen te gebruiken op nieuwe smartphones. Dus zorg wel dat je een smartphone bij je hebt om de tour optimaal te kunnen beleven.

Hanze tot leven brengen
‘Met deze Hanze Walk of Fame willen we kennis over de unieke Hanzecultuur en de actuele waarde van de Hanzesteden overbrengen. Ook willen we de bloeitijd van de Hanze tot leven brengen met authentieke en aansprekende verhalen en deze verhalen koppelen aan ondernemende inwoners van nu. Dat doen we door de handelsgeest van inwoners te koppelen aan de zichtbare kwaliteiten van de Hanzesteden en hun cultuur’, aldus Visit Hattem.

Bron: Visit Hattem

Zie ook http://www.visithattem.nl/hanze-walk-of-fame/

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in