Praktische tips om thuis te werken

We werken met z’n allen tegenwoordig massaal thuis. De één wat vaker dan de ander, maar over het algemeen toch minimaal één a twee dagen in de week. Des te belangrijker is het om er ook thuis voor te zorgen dat je in de juiste omstandigheden aan het werk kunt. Het is namelijk voor een keer niet zo erg om aan de keukentafel te moeten werken, maar wanneer dit een structureel karakter krijgt, kunnen we je verzekeren dat het niet heel erg prettig is. Je zult op den duur last krijgen van je rug, omdat een normale stoel logischerwijs niet de juiste ondersteuning biedt, zoals je deze wel gewend bent bij een bureaustoel. Om je een idee te geven, hoe jij het beste thuis kunt werken, hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor een afgesloten ruimte
Aan de keukentafel werken is natuurlijk ontzettend leuk, maar wanneer je kinderen in beide vintage fauteuils televisie aan het kijken zijn, dan kun je je wel voorstellen dat dit geen succes is. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je niet alleen bent, je een apparte voor jezelf claimt. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig gewoon je slaapkamer zijn, maar het kan ook op de zolder zijn. Het is maar het waar jij het prettigst werkt. Wel is het belangrijk, dat deze ruimte goed geventileerd kan worden, dus dat er wel een raam of ventilatierooster aanwezig is. Je zult namelijk al snel merken, dat wanneer dit er niet is, je ogen wat sneller vermoeid zullen zijn en je concentratie gaandeweg de dag sneller afneemt. Voldoende zuurstof is dus een belangrijk aspect in je keuze voor een aparte ruimte binnenshuis.

Gebruik de juiste spullen
Op een eetkamerstoel turen op je laptop, dat is natuurlijk geen succes wanneer je dat 8 uur achter elkaar moet doene. Zorg er daarom dus voor, dat je op z’n minst de beschikking hebt over een goede bureaustoel en ook over een bij voorkeur in hoogte verstelbaar bureau. Je zult merken, dat wanneer je dit voor elkaar hebt, je een stuk productiever te werk kunt gaan. De hele dag in een oncomfortabele zithouding achter je bureau is natuurlijk voor niemand prettig. Daarnaast is het ook zaak dat je beschikt over een groot scherm, zodat je alles goed kunt zien. Wanneer je alleen op een laptop werkt, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je laptop op de juiste ooghoogte geplaatst kan worden, zodat je geen last krijgt van je nek. Heb je dit niet, dan kom je vaak met een stapel boeken ook heel ver. Echter zal je dat wel een extern toetsenbord en muis moeten hebben, zodat je in de juiste houding kunt typen.

Verlichting
Een kamer zonder de juiste verlichting is niet heel erg praktisch. Vooral niet tijdens de wintermaanden of avonden wanneer je door drukte nog even je kantoor in moet. Zorg er daarom dus ook voor, dat je beschikt over voldoende licht voor overdag, maar ook voor voldoende ‘kunstmatig’ licht gedurende de avonden en donkere maanden. Een mooie design hanglamp is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om op te hangen om zo voldoende licht te verzorgen in je kamer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in