Alles wat je moet weten over PIR-isolatie

Polyisocyanuraatplaten, ook wel PIR-isolatieplaten genoemd, zijn stijve isolatieplaten die in de hele constructie worden gebruikt. Ze bieden verschillende duidelijke voordelen ten opzichte van eerder gebruikte polyurethaan (PUR) platen. We hebben deze gids voor PIR-isolatie gemaakt om onze klanten te helpen de voordelen ervan te begrijpen en om je te helpen bij het brede scala aan producten die verkocht worden. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over PIR-isolatie!

Wat is PIR-isolatie?
PIR, wat staat voor Polyisocyanuraat, is gemaakt van een thermohardende kunststof die wordt geproduceerd door blaasmiddelen als schuimisolatie, voordat het wordt gevormd tot massieve platen. Hoewel PIR en PUR van vergelijkbare materialen worden gemaakt, is de chemische structuur van PIR eigenlijk heel anders. PIR-isolatieplaten zijn om een ÔÇőÔÇőaantal duidelijke redenen een favoriet binnen de industrie geworden. Ze bieden een hoog niveau van thermische prestaties en vermijden de doorgang van warmte. Ze kunnen ook worden geconfronteerd met folie om de doorgang van vocht te remmen. Vergeleken met andere materialen kun je sterke prestaties behalen met een dunnere PIR-isolatieplaat, waardoor je meer vloeroppervlak overhoudt bij interne installatie.

PIR-isolatieplaten bieden ook een lange levensduur en behouden hun vorm en sterkte in de loop van de tijd. Afhankelijk van de fabrikant kunnen ze worden gebouwd met brandwerende eigenschappen. Ze zijn ook gemakkelijk om mee te werken en te installeren, waarbij bouwers eenvoudig planken op maat snijden.

Welke PIR-isolatieproducten zijn beschikbaar?
Massieve PIR-isolatieplaten kunnen door het hele gebouw worden gebruikt, maar er zijn ook PIR-isolatieproducten die zijn ontworpen om in specifieke ruimtes te werken. Met folie beklede PIR-isolatieplaten kunnen worden gebruikt om koudebruggen in holtes of als onderdeel van buitenmuren te elimineren. PIR-isolatiegebonden gipsplaten zijn ook beschikbaar, wat een geweldige optie is voor interne muurisolatie. PIR platen met OSB behoren tevens tot de mogelijkheden, ze zijn perfect als je condens en vocht wilt buitenhouden. PIR-geïsoleerd multiplex biedt een hoge mate van thermische isolatie binnen platte daken. Er zijn ook PIR-isolatieplaten speciaal bedoeld voor spouwmuurisolatie, maar deze moeten tijdens het bouwproces worden aangebracht. Daarnaast kun je bij een plat dak gebruik maken van PIR 2 zijdig aluminium platen. Hierop kun je nog een bitumen dakbedekking plaatsen zonder het isolatiemateriaal aan te tasten.

Waar kan PIR-isolatie gebruikt worden?
Gewone PIR-isolatieplaten kunnen door het hele gebouw worden gebruikt. Het kan worden gebruikt in een hellend dak, geïnstalleerd tussen de balken. Ze kunnen worden geïnstalleerd op een warm plat dak en bieden een stevige en effectieve isolatielaag. Ze kunnen worden geïnstalleerd als houtskeletwandisolatie, op maat worden gesneden en tussen stijlen worden gemonteerd. Ze kunnen ook worden gebruikt tussen plafondbalken en vloerbalken. PIR-isolatieplaten zijn geschikt voor de meeste algemene isolatietoepassingen en bieden een sterke thermische ondersteuning en een snelle en eenvoudige installatie.

Zoals hierboven vermeld zijn er ook gespecialiseerde PIR-isolatieproducten die kunnen worden gebruikt als spouwmuurisolatie, isolatie van platte daken en als onderdeel van droge bekleding. PIR-isolatie kan in het hele gebouw worden gebruikt en biedt een sterke thermische ondersteuning. Daarom is het altijd een aanrader om te kiezen voor dit materiaal!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in