Zonnepanelen op sporthal Spoorstraat

In opdracht van Powered by Hattem (PbH) is een aannemer bezig de eerste zonnepalen te hijsen op de sporthal aan de Spoorstraat. In totaal worden 188 zonnepanelen op de sporthal geplaatst. PbH heeft recent een overeenkomst getekend met de gemeente voor het recht van opstal voor de sporthal.

Burgemeester Jan Willen Wiggers zal maandag 6 augustus 2018 om 14.30 uur de officiële plaatsingshandeling verrichting bij de sporthal. Alle Hattemers zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

PbH is een coöperatie die ernaar streeft Hattem voor 2030 zelfvoorzienend op energiegebied te maken. Alle Hattemers kunnen deelnemer aan de coöperatie door certificaten te kopen die 250 euro per stuk kosten. Met de opbrengst van de certificaten koopt PbH panelen. De stroom die dit oplevert, wordt verkocht aan Greenchoice. De gemeente Hattem draagt PbH een warm hart toe en heeft het voorgenomen besluit genomen 20 certificaten te kopen.

Vrijdag 14 september 2018 zal wethouder Schipper de officiële handelingen verrichten om de stroom van de 188 panelen, die dan op het dak van de sporthal aan de Spoorstaat liggen, op het openbare stroomnet aan te sluiten. De stroom wordt niet door de sporthal verbruikt, maar komt op het openbare net. De geleverde stroom wordt administratief verdeeld over de minimaal 50 certificaathouders. De certificaathouders kunnen dan via de eigen energieleverancier de energiebelasting laten verrekenen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in