Vier proefvlakken bestrating Markt bijna gereed.

De werkzaamheden voor de aanleg van de vier proefvlakken voor de bestrating van de Markt, zijn zo goed als afgerond. De laatst aangelegde vlakken zijn gevoegd en het cement moet nu uitharden. De vier vakken zijn te herkennen aan witte hoekmarkeringen.

De gemeente heeft de vakken laten aanleggen om te onderzoeken hoe de beloopbaarheid kan worden verbeterd. De vier vlakken zijn aangelegd met de bestaande stenen, maar met verschillend voegmateriaal en een verschil in breedte van de voegen.

 

 

Vlak 1: De stenen zijn opnieuw gelegd met een onderlinge afstand van 1 centimeter. De fundering is aangevuld met brekerzand en de voeg is van bovenaf gevuld met een mengsel van split en brekerzand.
Vlak 2: De stenen zijn zo dicht mogelijk tegen elkaar aangelegd. De fundering is aangevuld met brekerzand en de voeg is van bovenaf gevuld met een mengsel van split en brekerzand.

 

Vlak 3: De stenen zijn opnieuw gelegd met een onderlinge afstand van 1 centimeter. De huidige voegen zijn verwijderd en de ruimte tussen de stenen is gevuld met een cementmengsel. Bovenop het cementmengsel ligt een voegmateriaal dat bestand is tegen zwaar verkeer.
Vlak 4: Het bestaande steenverband met bestaande voegbreedte. De huidige voegen zijn verwijderd en de ruimte tussen de stenen is gevuld met een cementmengsel. Bovenop het cementmengsel ligt een voegmateriaal dat bestand is tegen zwaar verkeer

Inwoners, ondernemers, organisaties, bezoekers en andere belanghebbenden worden gevraagd in de zomer hun mening te geven. Op basis van de resultaten wordt een duurzame oplossing gezocht voor de verbetering van de beloopbaarheid van de Markt. De oplossing wordt getoetst aan vijf criteria: beloopbaarheid/comfort, beeldkwaliteit, kosten voor realisatie en onderhoud, stabiele vloer met duurzame voegen en waterafvoer.

Vanaf maandag 6 augustus liggen in het Stadhuis enquêteformulieren klaar om in te vullen. De formulieren liggen in de hal en kunnen daar ingevuld worden. Buiten de openingstijden van het Stadhuis kan gebruik worden gemaakt van de deurbel om toegang te krijgen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in