Hezenbergerweg afgesloten – open – afgesloten

Het college van B&W maakt op de pagina met gemeentenieuws bekend dat het besluit is genomen de Hezenbergerweg af te sluiten. Deze afsluiting komt ter hoogte van de Dr. J.H. Sypkens Smitstraat en de oversteek van de golfbaan. De afsluiting bestaat uit een fietssluis met afzetpalen die motorvoertuigen niet kunnen passeren, maar fietsers wel.

De gemeente Hattem was voortvarend te werk gegaan en had deze fietssluis met afzetpalen al aangelegd. Daartegen is bezwaar gemaakt door buurtbewoners. In een open brief in De Dijkpoorter sprak mevrouw Loukie van Rijckevorsel-Besier haar ongenoegen uit over deze ‘onaangename verrassing’.

Diverse gedupeerde bewoners van de Hezenbergweg en de Konijnenbergerweg hebben toen met het stadhuis gebeld. In haar brief schrijft mevrouw Van Rijckevorsel: ‘Omdat de gemeente ook wel door kreeg dat hun handelwijze niet alleen onbehoorlijk en zelfs illegaal was, zijn de paaltjes daarna weer weggehaald.’

In de brief is een oproep gedaan te reageren omdat de betrokkenen graag willen weten ‘of meer mensen zich door deze sluipenderwijs gerealiseerde afsluiting gedupeerd voelen.’

Volgens mevrouw Rijckevorsel zijn er rond de 30 adhesiebetuigingen ontvangen. Daarbij zaten ook suggesties voor alternatieven én werd ongenoegen geuit over vergelijkbare situaties zoals de fietssluis op de Stadslaan.

Mevrouw Rijckevorsel: ‘Wij gaan waarschijnlijk bezwaar maken. Dat is niet de meest wenselijke weg, maar wel de weg die ons verder kan helpen.’ Verder hoopt zij dat de gemeenteraad nog iets kan betekenen in deze, met name VVD en D66.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in