Hanze Expositie Serie Nr.2 geopend

In aanwezigheid van Commissaris van de Koning John Berends en burgemeester Marleen Sanderse is de Hanze expositie Serie Nr.2 geopend. Deze expositie is de tweede in een serie van Hanze-exposities die in Londen, als Hanzehoofdstad, is begonnen.

Marleen Sanderse zei in haar openingswoord onder meer: β€œDe expositie toont werken van kunstenaars die verbonden zijn aan Hattem. Hanze door de ogen van inwoners van diezelfde Hanzesteden.” Zij onthulde de replica van het fresco de 10 geboden dat Lilia Gabo heeft gemaakt. Het origineel daarvan was sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw verborgen achter het orgel in de kerk en is recent herontdekt.
De Commissaris van de Koning overhandigde Lilia Gabo een award hiervoor.

De uitgebreide Hanze Expositie Serie Nr.2 is tot en met 3 juli 2021 te zien in de Andreaskerk te Hattem. Daarna is er een wisselexpositie die duurt tot en met 31 augustus 2021. Tijdens de expositie zijn werken te zien van Thuis Buit, Lilia Gabo, Gerben Dirven, Tali Farchi en Martin Jan de Groot. De kerk is open van maandag tot zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te lezen op de website van de organisatie.

Bekijk hier het gefilmde verslag van de opening.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in