Green Deal Hattem officieel van start

Op donderdag 1 juni is in Hattem door verschillende partijen een handtekening gezet onder de Green Deal Hattem. Niet alleen maatschappelijke organisaties, maar ook gemotiveerde ondernemers, doen mee en willen samen de stad duurzaam en toekomstbestendig maken. Ook alle inwoners van Hattem kunnen ideeën en initiatieven inbrengen, zodat de organisaties van de Green Deal kunnen onderzoeken of er genoeg steun voor is. Daarnaast zal er ook gekeken worden of het uit te voeren is en kunnen er vervolgstappen worden gezet.

Terug in evenwicht
“Een bijzonder en uniek moment in de geschiedenis van Hattem”, vertelt wethouder Tjitske Siderius. “We laten aan de stad zien dat we bereid te zijn om samen te werken aan een duurzame toekomst. Zodat Hattem ook voor volgende generaties een fijne plek is om te leven. Onze ambitie is om mens, milieu, natuur en economie meer in evenwicht te brengen.”

De eerste initiatiefnemers hebben zich gemeld
Wethouder Siderius is trots dat de eerste initiatieven zich ondertussen al hebben gemeld. “De Green Deal Hattem gaat voortvarend van start. Ik vind het mooi om te zien dat de samenleving ons al weet te vinden. Bij het initiatief van de Hof van Blom hebben de bewoners met Triada, Driezorg en Powered by Hattem al de eerste stappen gezet om het atrium te verduurzamen. Het dak wordt verduurzaamd, zodat het zomers ook goed toeven is in deze ruimte.

Wil je zelf ook een idee inbrengen bij de Green Deal Hattem? Stuur dit dan per e-mail naar greendeal@hattem.nl

Ondertekende intentieverklaring Green Deal Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in