Nieuwe baan voor wethouder Auke Schipper

Auke Schipper start op 1 september als Ontwikkelingsmanager bij gebiedsontwikkelaar VanWonen. Schipper is op dit moment wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Hattem. Zijn portefeuille betreft onder meer ruimtelijke ontwikkeling, wonen, bouwgrondexploitatie, vastgoed, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Volgens VanWonen past de komst van Auke Schipper in de  groeiambitie van de gebieds- en vastgoedontwikkelaar.

Auke Schipper (44) is als wethouder in Hattem verantwoordelijk voor de recent vastgestelde Omgevingsvisie Hattem 2040. Onder zijn regie is de transformatie van ’t Veen een feit geworden met de start bouw van de eerste 150 woningen op een totaal van 650. De gemeente Hattem ontving hiervoor een forse subsidie vanuit de 3e tranche woningbouwimpuls. Voor zijn periode als wethouder werkte hij ruim elf jaar in diverse functies bij de gemeente Kampen. Als projectmanager IJsseldelta-Zuid was hij daar verantwoordelijk voor de realisatie van het Reevediep als onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier en voor de integrale gebiedsontwikkeling van het nieuwe dorp Reeve (1.300 woningen).

VanWonen Directeur André ten Vergert: “Ik ben blij dat we Auke bij VanWonen mogen verwelkomen. Met zijn ruime ervaring in het publieke domein is hij een waardevolle toevoeging aan ons team Ontwikkelingsmanagers, waarbij hij zich zal richten op gebiedsontwikkeling.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in