Hoe kun je een koivijver combineren met een bonsaiboom?

We zijn allemaal op de een of andere manier fan van de Japanse cultuur, technologie en entertainment. Of we het nu ontkennen of niet, er is een deel van onze identiteit dat bewondering heeft voor Japan. Hun eigen stripversie, de manga en anime, de sakura of kersenbloesems, en hun high-end automerken waarvan iedereen droomt er een te hebben. Er zijn veel dingen om van te houden in Japan. Hun tuinierstijlen zijn bijvoorbeeld een van ’s werelds authentieke en artistieke dingen om te zien. Elk onderdeel van het tuinieren heeft zijn eigen verhaal dat de identiteit van hun land vormgeeft. Zo maken ze regelmatig gebruik van koivijvers en bonsaibomen in hun tuin. Wil je dit ook? Lees dan snel door!

Wat is een koivijver?
Letterlijk is het een vijver die alleen bedoeld is voor een specifiek type koi. Deze vissen worden ook wel Nishikigoi of karper genoemd (in het Engels). Dit zijn sterk gedomesticeerde vissen met kleurrijke variëteiten die voornamelijk wit, geel of oranje zijn. Deze vijvers variëren vaak in vorm en grootte. De meeste koivijvers zijn rond, rechthoekig of L-vormig en bevatte zuurstofplanten. Als je overweegt een koivijver aan te leggen, kun je de onderstaande stappen gebruiken.

  • Plan de grootte, vorm en locatie
  • Leg de vijver aan
  • Voeg water toe
  • Installeer apparatuur en plaats de vijverplanten en koivissen 

Hoe kun je een bonsaiboom kiezen voor de koivijver?
Je kunt gewoon geen enkele soort bonsai boompje kopen om buiten te tuinieren. Je moet zorgvuldig onderzoeken of het geschikt is voor de omgeving die je hebt. Controleer je lokale klimaat en evalueer welke soorten er in de buurt kunnen worden gekweekt. Het is belangrijk om ook rekening te houden met eventuele plagen of schimmels die over je bonsaisoort kunnen zwermen. Kies een boomsoort die minder resistent is tegen bepaalde plagen. Om dit beter te begrijpen, zou je veel soorten bonsai online of via je plaatselijke botanische winkel kunnen controleren om hier een concreet onderzoek van te krijgen.

Hoe kun je een bonsaiboom platen bij je koivijver?
Er zijn veel manieren om een ​​bonsai te planten. De veiligste manier is echter om een ​​kant-en-klare bonsai online of via winkels te kopen. Het is allemaal vers getrimd, om rond de koivijver te worden geplaatst. Maar desalniettemin, als je de voorkeur geeft aan de traditionele, moet je het voor de basis door middel van zaden planten. Een extra optie is om de sashiki-methode te overwegen of om voorgesneden stengels op bonsai te gebruiken om te planten. Er zijn ook boomkwekerijplanten die het meest efficiënt zijn om voor bonsai aan de slag te gaan.

De combinatie van bonsaibomen en koivijvers is een uitstekende manier om de schoonheid van de natuur te koesteren. Er is geen vereiste of een voorkeursinstelling die moet worden gevolgd. Alles is allemaal op je eigen beslissing waar de dingen als dat nodig is. Als je niet zeker bent, kun je het beste een landschapsingenieur inhuren om je te begeleiden bij het nemen van beslissingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in