Dodenherdenking in Hattem

Op woensdag 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan herdenken wij de burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook in Hattem worden herdenkingen georganiseerd.

Herdenking bij de monumenten
Bij de monumenten aan de Geldersedijk, het Katerveer en op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk worden door het 4 en 5 mei comité Hattem en het college kransen gelegd. Zij worden bijgestaan door de scouting en een muzikant van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH). De ceremonie bij deze monumenten begint om 18.00 uur. Je bent hier van harte welkom.

Samenkomst in de Andreaskerk
Om 19.15 uur begint in de Andreaskerk de herdenking. De kerk is vanaf 18.45 uur geopend. Naast een toespraak van burgemeester Marleen Sanderse leest Silje Fiks van de Van Heemstraschool een zelfgeschreven gedicht voor. Gerrit van Keulen vertelt een verhaal van zijn vader Jan over diens jeugd in Hattem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veteraan Marco Pater spreekt over zijn missies voor vrede en vrijheid. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jaap Zwart en het jeugdorkest van CMH.

Herdenking op de Markt
Aansluitend aan de herdenking is om 19.45 uur de kranslegging bij het gedenkteken op de Markt door het 4 en 5 mei comité en het college. Ook legt de Van Heemstraschool een bloemstuk namens alle Hattemse basisscholen. Het programma:

  • Koralen door de CMH
  • Kranslegging en klokluiden
  • Taptoe en twee minuten stilte
  • Samenzang: eerste en zesde couplet van het Wilhelmus
  • Slotwoord door burgemeester Marleen Sanderse

RTV Hattem
Vanaf 19.15 uur wordt de herdenking in de Andreaskerk en op de Markt rechtstreeks uitgezonden door RTV Hattem via radio, tv en webstreams.


Requiem in de Andreaskerk
Jubilate Deo verzorgt dit jaar het requiem van Charles Gounod. De kerk gaat open om 20.20 uur. De uitvoering begint om 20.30 uur. De toegang is vrij.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in