Herdenking 4 mei; thuis kijken – luisteren en deelnemen

Op 4 mei herdenken we Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, waar dan ook ter wereld, en zijn we om 20.00 uur twee minuten stil. Door de maatregelen die gelden rondom corona, krijgt de herdenking dit jaar een iets andere vorm. Ook in Hattem.

RTV Hattem heeft ter gelegenheid van de dodenherdenking een uitzending die gelijktijdig op radio, tv, online en de app van de lokale omroep wordt uitgezonden.

Herdenk thuis
B&W roept alle Hattemers op thuis te blijven en thuis in de eigen kring de herdenking mee te beleven. Dat kan door de uitzending van RTV Hattem op zowel radio als tv en via internet en de app van de lokale omroep.

Programma
De uitzending begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan het officiële programma is een toespraak van burgemeester Toon van Asseldonk, gevolgd door een impressie van de kransleggingen bij de vier oorlogsmonumenten in Hattem. Deze kransleggingen zijn vooraf opgenomen, zonder publiek, en verzorgd door steeds één lid van het College en B&W.

Daarna wordt geschakeld naar de Markt, waar op dat moment de kerkklokken luiden.

  • 19.58 uur Taptoe door Anton ten Have op trompet.
  • 20.00 uur Twee minuten stilte.
  • 20.02 uur Twee coupletten van het Wilhelmus, gespeeld door Anton ten Have en Thoby Liefers (trompet).

Zing thuis het Wilhelmus mee
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt voor om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen, in plaats van vanaf 18.00 uur. De gemeente Hattem doet dit ook op de Markt en bij de monumenten Katerveer, Geldersedijk en de begraafplaats. Er is geen vlaggenwacht. Het Nationaal Comité heeft alle blazers in Nederland gevraagd thuis het signaal Taptoe mee te spelen en nodigt iedereen uit om het Wilhelmus thuis mee te zingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in