Bieb Hattem reikt Digisterker-certificaten uit

In de Bieb in Hattem hebben vier cursisten een Digisterker-certificaat ontvangen van Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bij de Digisterker-training leren cursisten werken met de E-overheid, zoals de website van de gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

De cursisten zijn blij dat ze de training gevolgd hebben. “Er ging een wereld voor me open” vertelde een van de cursisten, terwijl een ander zegt: “Ik ben vrijer geworden in het computergebruik. Ik was altijd bang om iets aan te klikken.” De cursisten zijn trots op de nieuw verworven kennis. “Ik heb zelfs mijn man nog iets geleerd,” en een andere cursist kreeg van haar zus de opmerking; “dat ik dat nou van jou moet leren…”

Hetty van de Weg reikte de certificaten uit in bijzijn van docenten Jacob Wubs en Magda Dekker. Dat de Bibliotheek deze training geeft is volgens Hetty van de Weg vanzelfsprekend. “We zijn er als Bibliotheek voor lezen, leren, informeren en participeren. Iedereen moet mee kunnen doen in deze snel veranderende maatschappij. Een computer kunnen gebruiken is daarbij noodzakelijk. Graag helpen we de inwoners van de Noord-Veluwe om zelfstandig met de computer te kunnen werken. De computertraining voor beginners, Klik & Tik, geven we al jaren. De Digisterker training is een waardevolle aanvulling hierop.”

De computertrainingen zijn gratis, zowel Klik & Tik als Digisterker. Cursisten betalen alleen voor het werkboek. Je kunt je aanmelden bij de servicebalie in de bieb of via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/digisterker.html