vv Hattem krijgt te weinig in derby tegen Heerde

De wedstrijd tegen Heerde was niet alleen de mooi affiche voor een derby, maar ook de strijd tussen de nummer 3 en 2 van de ranglijst. Het werd een boeiend gevecht waarbij de neutrale toeschouwer de winnaar was. Er viel veel te beleven en beide teams streden volop voor de winst waardoor er, ondanks het door de vele regen geteisterde veld, over en weer genoeg was te beleven voor beide doelen. In deze vermakelijke wedstrijd wist Hattem niet tot scoren te komen terwijl Heerde dit rond de 60e minuut wel lukte. Gezien de hele wedstrijd hadden de geel-blauwen echter meer verdiend en dus was het even slikken na deze nederlaag.

Beide teams voor de rust aan elkaar gewaagd
Hattem trad de wedstrijd onbevangen tegemoet terwijl Heerde, als het wilde blijven aanhaken om de strijd om het kampioenschap, wellicht toch wat meer druk voelde voor een goed resultaat. Heerde gaf dan ook bij aanvang van de wedstrijd direct gas en creëerde een aantal puike kansen. Hattem moest in het eerste kwartier op haar tellen passen. Het was in die periode te danken aan het gebrek aan scherpte bij de voorwaartsen van Heerde en een goede redding van Hattem-doelman Pool op een kopbal van een volledig vrijstaande aanvaller van Heerde. Gaandeweg de eerste helft wist Hattem beter in de wedstrijd te komen en had het na een mooie dieptepass van Bram van Regteren via Felix Besseler een mogelijkheid. Helaas kwam hij net in een vervelende hoek om gevaar te kunnen stichten. De zaterdag goed keepende Heerde-doelman Mosterd was halverwege de 1e helft kansloos op een prachtig schot van Daan van Enk en had de doelman geluk dat de bal op de lat uiteen spatte. Hij was vervolgens wel alert op een inzet van Wesley van Winsum die zich goed had vrijgespeeld en wist een doelpunt te voorkomen ten koste van een hoekschop. Heerde daarentegen kwam alsnog een paar keer gevaarlijk door over hun rechter flank, maar de verdediging van Hattem had er goed het oog op waardoor de rust werd bereikt met de brilstand.

Hattem heeft in de 2e helft een overwicht
De geel-blauwen komen beter uit de kleedkamer dan de bezoekers, weten druk te zetten op het doel van Heerde en ontstaan er kansen. Rick Dalhuisen levert een prima voorzet af die lastig is voor de verdediging van Heerde. Het is jammer dat Jari Dunnink na een kluts niet op balbezit rekent, zijn inzet niet voor 100% kan plaatsen en door doelman Mosterd gered kan worden. Hattem blijft druk zetten en in deze periode ligt een treffer op de loer. Eerst wordt door Heerde nog een bal van de lijn gehaald; even later speelt Wesley van Winsum zich goed vrij en ziet hij zijn prachtige schot op de paal belanden. De rebound hierna is voor Felix Besseler die de doelman met een lobje wil verrassen. Helaas voor hem is de Heerde-doelman alert en weet hij een treffer te voorkomen. Daar waar je het doelpunt aan de ene kant verwacht, valt ie dan pardoes aan de andere kant. Na niet goed uitverdedigen door Hattem wordt de bal door Heerde in het strafschopgebied gehengeld waarna een klutsbal voor de voeten van Daan Nijmeijer valt. Ondanks dat hij de bal niet echt goed raakt weet hij de bal wel de richting mee te geven dat deze net in het hoekje doel treft. Trainer Oosterhaar van Hattem wisselt direct aanvallend om wat meer druk op het Heerde-doel te zetten en om de gelijkmaker te forceren. Er ontstaan daar zeker wel mogelijkheden al valt steeds het balletje niet goed of stuit men op doelman Mosterd. Heerde daarentegen loert op de counter en krijgt mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Het levert de bezoekers uiteindelijk niets op en Sam Broekhuis krijgt kort voor tijd nog een kans om de gelijkmaker te noteren. Opnieuw is doelman Mosterd een sta-in-de-weg waardoor de wedstrijd voor Hattem verloren gaat.

Ondanks nederlaag een wedstrijd om trots op te zijn
Het klink wellicht vreemd, maar ondanks de nederlaag tegen Heerde mag het team trots terugkijken op wat ze zaterdag op de mat hebben gelegd. Bedenkende dat het in de eerste helft van de competitie nog niet echt liep heeft het team een enorme progressie gemaakt en weet het zich prima te meten een goede ploeg als Heerde. Zoals eerder al gezegd is het geen doel om te gaan voor het kampioenschap. Gezien het vertoonde spel zijn er nog voldoende aanknopingspunten om een woordje mee te spreken bij het verdelen van de plaatsen voor deelname aan de nacompetitie. Het kampioenschap gaat tussen 2 teams, de andere teams gaan de komende periode beslissen of er nog een toetje in zit. De volgende wedstrijd voor vv Hattem is op 15 april a.s. wanneer het in Ommen zal aantreden treden tegen de huidige nummer 6 van de ranglijst.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in