Van der Valk Hotel Hattem stap dichterbij

Het college van B&W van Hattem heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Van der Valk. Dit duurt zes weken en start donderdag 11 maart.

Voor het Van der Valk Hotel Hattem op het Bedrijvenpark H2O is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Op die plek kan nu geen hotel worden gebouwd. “De locatie ligt pal aan de A28, op een perceel met de hoogste milieucategorie. Er waren in de omgeving zorgen dat er zware industrie zou vestigen. Die zorgen worden hiermee weggenomen”, aldus de gemeente. “De gunstige ligging vlak bij de nieuwe op- en afrit van de A28 met zicht op de A50 en de Hanzelijn vraagt ook om extra maatregelen voor de externe veiligheid. Dit is als voorwaarde beschreven in het ontwerpbestemmingsplan.”

Informatiemoment
Het college bepaalt rond de zomer hoe met ingediende zienswijzen om te gaan. De gemeenteraad van Hattem kan dan na de zomer het bestemmingsplan vaststellen. In de periode van het indienen van zienswijzen organiseren Bedrijvenpark H2O en Van der Valk nog een informatiemoment om de Hattemers weer te informeren over het plan.

Van der Valk, H2O en gemeente Hattem
Wethouder Auke Schipper ziet de komst van Van der Valk als een mooie aanwinst voor de stad Hattem en de regio. ‘De economische groei van de regio Zwolle en de recreatieve mogelijkheden van de Noord-Veluwe bieden volop kansen, ook voor Hattem. De komst van een hotel brengt ook zo’n 200 arbeidsplaatsen met zich mee en heeft een positieve uitstraling op het bedrijventerrein en biedt mooie kansen voor onze ondernemers in de binnenstad.”

Energieneutraal
Zoals het er nu naar uitziet komen er ongeveer 150 hotelkamers met bijbehorende voorzieningen in het nieuwe hotel. Het wordt een (bijna) energieneutraal gebouw met volop laadpunten voor elektrische auto’s.

Volgens Van de Valk is de bouwhoogte van maximaal 45 meter zorgvuldig afgewogen in relatie tot de locatie en de toekomstige bebouwing die het huidige bestemmingsplan nu al mogelijk maakt.

Afspraak maken?
De betreffende stukken kun je vanaf 11 maart op afspraak inzien in het Stadhuis van Hattem. Je kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of via telefoonnummer (038) 443 16 16.


Bekijk de video van de informatie-avond van juli 2020

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in