Alzheimer café over jonge mensen met dementie

Ook jongere mensen kunnen dementie krijgen. Bij jonge mensen duurt het vaak langer voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Dementie op jonge leeftijd komt minder vaak voor en daardoor hebben artsen minder ervaring in het stellen van de juiste diagnose.

De problemen waarmee jonge mensen met dementie en hun gezin worden geconfronteerd, zijn anders dan bij oudere personen, zoals problemen op het gebied van inkomen, thuiswonende kinderen, werkende partner en de relatie. Maar ook de verschijnselen die bij deze aandoening horen verschillen vaak. Als de eerste klachten zich aandienen, denkt men zelden aan dementie. Met name op het werk zie je de eerste problemen ontstaan, het functioneren gaat slecht. Het kan voorkomen dat iemand ontslagen wordt, omdat hij/zij het werk niet meer kan uitvoeren.

Freek Gillissen, verpleegkundig consulent dementie bij Alzheimercentrum Amsterdam UMC, bespreekt niet alleen de problemen, maar ook de mogelijkheden die er zijn als een jong persoon de diagnose dementie heeft. Een vrouw uit onze regio die op jonge leeftijd de diagnose kreeg, komt met Freek Gillissen mee om haar ervaringen te delen.

Het Alzheimer café vindt op maandagavond 9 maart plaats in De Spikke, Stationsstraat 8, 8181 CX in Heerde. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 en eindigt om ca. 21.00 uur. De toegang en de eerste consumptie zijn gratis.

Inlichtingen
Voor meer inlichtingen kan je contact opnemen met Gerda van der Beek: 06-12877487 of Fennie Tiemens: 06-15101849. Of bezoek de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-veluwe/jonge-mensen-met-dementie

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in