Op zoek naar de voorleeskampioen van Hattem

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 6 februari in Hattem de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zes schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen. De voorleeskampioen van de lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Hattem te vertegenwoordigen.

De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 23 mei 2018 in Amstelveen. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen worden.

Deelnemers
De schoolkampioenen in Hattem zijn Mathilde de Haan van de Van Heemstraschool, Lieke de Boer van De Vlonder, Romy de Korte van de Jan Jaspersschool, Andrea Middelkoop van de Sint Andreasschool, Lilian de Groot van Het Palet en Joas Veldman van De Zaaier.
De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende en humoristische boeken en van oud en nieuw.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Hospers, mevrouw Samsom van de CBB en mevrouw Gregoire (oud medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe). Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.