Is geloven een zaak van het hoofd of van het hart?

Volgens sommigen bestaat het christelijk geloof uit een aantal dogma’s, terwijl anderen het zien als een verzameling van morele regels. Maar, is het christelijk geloof een kwestie van ons hoofd, of betekent dit wat voor ons hart?

Prof. dr. W. van Vlastuin verzorgt de tweede winterlezing op woensdagavond 15 januari a.s. en staat stil bij dit onderwerp. Volgens Vlastuin is het christelijk geloof niet slechts een zaak van ons hoofd is, maar van ons hart. Je zou kunnen spreken over christelijk hedonisme.

Wat is geestelijke ervaring?
Ons hele leven wordt verbonden aan de levende Christus. Dit betekent dat de diepste verlangens van ons hart hun vervulling vinden in Christus. In deze lezing wordt nagegaan wat geestelijke ervaring is. Wat is het onderscheid tussen geloof, mystiek en bevinding?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer over dit onderwerp horen en meepraten? Je bent van harte welkom in CGK ‘De Veste’ op woensdagavond 15 januari a.s. De kerk is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. Je vind CGK ‘De Veste’ aan de Korte Kerkstraat 8 te Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in