Winterse gezelligheid vrijdag 8 december

Vrijdag 8 december kunnen de Hattemers zich onderdompelen in winterse gezelligheid in de binnenstad van Hattem en genieten van straattheater, zangkoren en muziek. Ook zijn er handgemaakte specialiteiten te ontdekken en kan men smullen van lekkernijen. Het is sfeervol shoppen op vrijdag 8 december tussen 14.00–21.00 uur.

Outdoor gezelligheid
“Kom helemaal in de stemming voor de feestdagen met de vele optredens van koren en muziekensembles. Van sfeervolle nostaligsche nummers tot bekende pop- en jazzsongs en traditionele kerstnummers. Ontmoet Anna & Elsa van Frozen, een steltloper en luister naar Dickens verhalen en midwinterhoornblazers. Even lekker opwarmen bij een vuurtje kan ook, waar je zelf een broodje boven een vuurton kunt bakken. Bij de kraam van Vovie leren kinderen snijtechnieken en stokken slijpen en mogen ze zelf een pijl en boog maken. Ook kunnen er sieraden van hout gemaakt worden, zoals boomstam hangertjes”, aldus Visit Hattem.

Barokke muziek in de Dijkpoort
Herman Kaldeway zal spelen op klavecimbel: inventionen en sinfonia’s van Johann Sebastian en wat kerstversjes. De Dijkpoort is voor dit optreden geopend vanΒ  13.30 tot ca 15.30 uur.

Ideale dag om te shoppen
Door de hele binnenstad verdeeld zijn er kramen en foodtrucks, van Kruisstraat en Kerkstraat tot op de Markt en rondom de kerk. Er zijn dit jaar ruim 15 deelnemers meer dan vorig jaar. “Ga jij voor de nieuwste fashion, leukste woonaccessoires of ga je creatief aan de slag? Met zoveel verschillende deelnemers is er voor iedereen wat leuks te scoren. Of ben je op zoek naar een leuk kerstcadeau, een gave kerstdecoratie, wat lekkers voor thuis of heb je gewoon zin in een vers gebakken lekkernij, je vindt allemaal a.s. vrijdag 8 december op Winterfestijn Hattem.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in