Volleybaldames HVV winnen overtuigend van koploper

Dat het tegen HSC uit Hierden een mooie en spannende wedstrijd zou worden voor de volleybaldames van HVV, daar had iedereen op gehoopt. En om voor deze belangrijke wedstrijd nog meer publiek te krijgen was alle HVV-jeugd uitgenodigd. Maar ook veel volwassenen hadden de uitnodiging ter harte genomen. En niet alleen fans uit Hattem waren aanwezig, ook Hierden was uitgelopen naar mfc de Marke.

De afgelopen weken was er flink getraind op de blokkering, want coach Marien de Weerd  had de tegenstander geanalyseerd en hij wist: ‘hier valt zeker winst te behalen.” De dames gingen voortvarend van start in de 1e set en stonden al vrij snel voor. De service druk was goed en er werd op tempo aangevallen. De sterkste aanvalster van HSC stond nog niet in het veld en HVV stond positioneel goed verdeeld.

De trainingen op de blokkering wierp hun vruchten af. Met veel enthousiasme en kabaal vanaf de kant werd de eerste set binnengehaald met 25-12. Het was duidelijk dat de koploper in de competitie te pakken was.

In de 2e set kwam de geduchte nummer 11 bij Hierden in het veld. De aanwijzingen van coach Marien waren duidelijk en iedereen wist wat er te doen was. Hierden kwam beter in haar spel en legde service druk op HVV. Daardoor hadden de Hattemse volleybaldames het af en toe lastig. Maar HVV kon meer haar spel opleggen dan andersom en zo ging deze set ook naar HVV met 25-21.

En dan de beruchte 3e set. HSC wist met haar service het de passers van HVV flink lastig te maken. HVV was scorend niet overtuigend’; er moest meer variatie in de aanval om de punten te pakken. De HVV service liet het een beetje afweten met veel service fouten. Het liep even niet lekker aan de Hattemse kant en de set ging met 17-25 naar Hierden.

In de 4e set moest het dan maar gebeuren. Het publiek ging er nog een keer achter staan en met mooi spel, leuke rally’s en een degelijke blokkering wist HVV deze set een stuk beter te spelen. De service liep ook weer en meerdere speelsters konden een serie maken waarbij Hierden niet tot nauwelijks aan aanvallen toekwam.

De nummer 11 van HSC kon blokkerend goed geremd of afgeblokt worden, maar als de blokkering er even niet was, dan sloeg zij genadeloos toe. En deze set wisten aanvallers wel te variëren door regelmatig een geplaatste prikbal neer te leggen in het centrum van HSC en zo wist HVV de set overtuigend te winnen met 25-16.

De mooie wedstrijd met veel sfeer en geluid vanaf de tribune in de top van de 1e Klasse, ging met 3-1 naar HVV. De dames willen het publiek dat in grote getale is gekomen heel erg bedanken en hopen dat ze ook bij volgende thuiswedstrijden in de Marke aanwezig zijn. Aanstaande vrijdagavond spelen de dames uit.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in