Nieuw kinderopvang Zalk

In het Dorpshuis Zalk (MFD) is op 2 oktober Kinderopvang De Kronkelwaard geopend. De Kronkelwaard bestaat uit kinderdagverblijf Het Springkruid voor kinderen tot 4 jaar en BSO De Wouw voor kinderen op de basisschool. Om de komst van de nieuwe kinderopvang in Zalk te vieren wordt vrijdag 10 november een open huis gehouden in het MFD. Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom en voor kinderen is er van alles te doen. Denk aan een springkussen, slijm maken, glittertatoeages, ballonnen en lekkers.

Stefan ten Veen van Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF) is supertrots op de locatie en de diensten die ze aanbieden. “Ik hoorde dat Prokino in september de deuren sloot en had mooie verhalen over Zalk gehoord,” vertelt hij. “Daarop heb ik een afspraak gemaakt met Johan Boeve, voorzitter van Dorpshuis ‘An de Steege’. Eigenlijk was ik al verliefd toen ik bij De Zande de IJsseldijk opdraaide. Het tekenen van het huurcontract was daarna een formaliteit. Meteen voor tien jaar want ik vind het belangrijk dat Zalk en wijde omgeving langjarig zekerheid hebben over kinderopvang.”

Huiselijk
SKF is veertig jaar geleden van start gegaan als de gezelligste en warmste kinderopvang van heel Flevoland. Ten Veen: “Wij kiezen bewust voor kleinere groepen, klein en huiselijk. Dus geen kindfabrieken, maar gezellig en warm. Alle kinderen zitten in één groep en iedereen is welkom. Je krijgt bij ons een extra steuntje in de rug. We maken verder leuke uitstapjes. Met de kinderen van de Kronkelwaard gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij een boer en een fruitteler. Volgend jaar hebben we hiervoor een elektrische auto beschikbaar en nu al halen we de BSO-kinderen met een elektrische Go-cab op van de Oranjeschool. Ik ben heel trots en enthousiast dat we onze formule voor het eerst buiten Flevoland brengen.”

Ten Veen meldt dat het al aardig volstroomt, vooral met kinderen uit Zalk, maar ook uit de wijde omtrek van Hattem tot Kampen. “Wie wil inschrijven kan gebruik maken van het inschrijfformulier op de website https://kinderopvang-flevoland.nl. Maar we vinden het leuker als ouders en kinderen eerst even binnenlopen. We hechten aan dat persoonlijke contact. Juist daarom houden we op 10 november open huis. Ons team staat uiteraard klaar om extra uitleg te geven. Voor iedereen is er iets leuks om mee naar huis te nemen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in