Kunst- en antiekveiling bij Vriezes Erfgoed in Wapenveld

Op Vriezes Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld wordt op zaterdag 9 november een kunst- en antiekveiling gehouden.

Volgens veilingmeester  Jaap Bonhof van Artafact onderscheidt deze veiling zich de hoge kwaliteit van de aangeboden artikelen. Artafact heeft beslag weten te leggen op bijzondere collector-items. Er worden zeldzame antieke objectengeveild, zoals een bidet en een messing heetwaterketel uit 1900.

Fre Drost
Onder de hamer komt ook een bijzondere collectie schilderijen en tekeningen van de in 1986 overleden kunstenaar Fre J. Drost (1907-1987). Na zijn opleiding wed Frè ontwerper en tekenaar bij de firma Joh. Enschede en Zonen in Haarlem. Bekend waren zijn affiches voor de NS en de bloemenshows in de jaren ’30. Naast zijn werk als grafisch ontwerper maakt Drost ook tekeningen, schilderen en aquarellen.

Topzegels
Verder komen ook divers goud en zilver, munten en zeer zeldzame postzegels en suikerzakjes onder de hamer. Topstuk is een origineel blad postzegels van de Olympische Spelen in 1936 in Berlijn. Ook worden enkele werken van Freek en Roland van de Berg uit Veessen geveild alsmede diverse andere bekende  kunstenaars.

Sieraden en kerststallen
Uiteraard zijn sieraden, horloges en munten van de partij. Voor de handelaar en de smallere beurs worden diverse budgetlots tin, koper en ceramiek aangeboden. Heel bijzonder is een collectie kerststallen uit verschillende perioden.

Kijkdag
Voorafgaand aan de veiling wordt een kijkdag georganiseerd op vrijdag 8 november van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Ook op de veilingdag zelf kan een uur voorn de veiling de ruim 200 kavels worden bekeken.

Catalogus
De veiling begint om 13.00 uur.  Een beknopte catalogus van de te veilen kavels is zowel op vrijdag als op zaterdag beschikbaar zijn. De veilingcourtage geheel ten goede komt aan Vriezes Erfgoed.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in