Filmmiddag SWH: Loving Vincent

Tijdens de Filmmiddag van Stichting Welzijn Hattem is de film Loving Vincent te zien.
Deze speelfilm is anders dan andere films, omdat die compleet geschilderd is. Er zijn al eerder speelfilms gemaakt over de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh, maar deze film is uniek. De film bestaat uit bijna 65.000 frames die door 125 kunstenaar zijn geschilderd. In de film zijn uiteindelijk meer dan 130 schilderijen van Van Gogh verwerkt die het verhaal van Vincent vertellen. De Apeldoornse verffabriek Royal Talens heeft maar liefst 1.300 liter verf geleverd voor de schilderijen.

In Loving Vincent volgen we Armand Roulin, zoon van postbode. Het is één jaar na de dood van Van Gogh. Armand krijgt van zijn vader de laatste brief die Vincent schreef aan broer Theo. En zo begint Armands reis, waarop hij niet alleen veel over Vincent zal leren, maar ook over zichzelf.

De filmmiddag is op dinsdag 13 november in De Marke, Daendelsweg 2. De film begint om 14.00 uur. Opgeven is niet nodig. De kosten bedragen € 6,50  inclusief koffie/thee, te betalen bij binnenkomst. Nadere informatie is te verkrijgen bij Stichting Welzijn Hattem, telefoon 038-4432881, of via de mail: info@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in