Avondje ‘groen geloven’ verloopt succesvol

Afgelopen vrijdag vond in de Hattemse Emmauskerk de voorstelling  Geloof en een Hoop Zonnepaneren plaats. Kees Posthumus en Henk van Glabbeek lieten de aanwezigen met verhalen en muziek nadenken over hoe zij zich kunnen inzetten voor een duurzame toekomst. Na afloop van de voorstelling serveerde het duo “Soep van tante Carmen”.

Scheppingsverhalen
In een afwisselende, vrolijke voorstelling viert het tweetal met verhalen en liedjes de schepping en delen zij hun zorgen over diezelfde schepping. Kees Posthumus vertelt enkele nieuwe scheppingsverhalen en presenteert een groen-gelovige meezinger. Enkele bezoekers worden bij de voorstelling ingeschakeld door de groenten voor de soep te snijden, terwijl het overige publiek van gedachten wisselt over de vraag wat de klimaatverandering met hen persoonlijk doet.

Muziekinstrumenten
De aanwezigen zijn onder de indruk van de vele exotische muziekinstrumenten die Henk van Glabbeek bespeelt. Sommige van deze instrumenten maakt Henk zelf, andere zijn afkomstig van reizen of relaties. De stemmige tonen waren een rake, meditatieve toevoeging aan de verhalen.

ECO-fitness en soep
Aan het eind van de voorstelling is de soep klaar. Elk van de bezoekers krijgt een kopje aangereikt en onder het genot van een hapje en drankje wordt de avond geëvalueerd. Vooral de eco-fitness, waarmee het duo de zaal in beweging kreeg, blijkt in de smaak te zijn gevallen en het feit dat het, ondanks het zware onderwerp toch een vrolijke avond is geworden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in