Spektakel op Molecaten Ruiterdag

Landgoed Molecaten in Hattem is op zaterdag 15 oktober het schitterende decor van de Molecaten Ruiterdag. Het meest spectaculaire onderdeel van deze wedstrijd, ook wel de triatlon van de paardensport, is de crosscountry waarbij paarden en hun ruiters door de bosrijke omgeving over natuurlijk hindernissen springen.

Bezoekers kunnen dit parcours van ongeveer 3 kilometer en zo’n 30 hindernissen helemaal wandelen. Sommige stukken in het bos zijn normaal gesproken niet toegankelijk en speciaal voor dit evenement opengesteld.

Bekende namen
De Molecaten Ruiterdag wordt al decennialang georganiseerd door de Hattemse rijvereniging. Op de startlijst staan ruim 200 deelnemers uit heel Nederland. In de klasse B doen ook twee leden van Hippisch Hattem mee: Kimberly Knol en Annelie de Vries. In de hoogste klasse prijken bekende namen zoals Olympisch amazone Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen), TeamNL-amazone Janneke Boonzaaijer (Renswoude) en de Z-kampioen van vorig jaar: Renske de Bruin (Heumen). “Met het deelnemersaantal dat we nu op de wedstrijddag hebben is het terrein en het programma de hele dag gevuld, want de ruiters rijden naast de crosscountry ook nog een dressuur- en springproef. De combinatie met de minste strafpunten over deze onderdelen is de dagwinnaar.”

Hattem Playa
Het start- en eindpunt van de crosscountry is vlakbij het terrein van het oude natuurzwembad De Watermulder aan de Randweg. Kom daar ook zeker een kijkje nemen, want speciaal voor de Molecaten Ruiterdag is ‘Hattem Playa’ ingericht, een promodorp met verschillende foodtrucks, livemuziek en kinderactiviteiten. Het zwembad zelf is onderdeel van een spectaculaire waterhindernis. Hattem Playa is geopend tussen tussen 09.00 – 17.00 terecht .

Kom met de fiets
De Molecaten Ruiterdag is gratis toegankelijk. Ook honden zijn welkom, mits aangelijnd. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers aan de Eliselaan vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Kom daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Kijk voor meer informatie op www.molecatenruiterdag.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in