Voortbestaan Hattemer Oranje Vereniging onzeker

Zonder nieuwe bestuursleden gaat de Hattemer Oranjevereniging (HOV) mogelijk ten onder. Ondanks diverse oproepen is de HOV er tot op heden niet in geslaagd om nieuwe bestuursleden en vrijwilligers te vinden.

Bestuursvacatures
Voorzitter Dick Greve moet, helaas, vanwege gezondheidsredenen zijn voorzitterschap neerleggen. De functie van secretaris is al bijna een jaar vacant. Officieel zou de vereniging volgens de statuten niet eens meer kunnen bestaan, wanneer deze functies niet worden vervuld. Zonder dagelijks bestuur heeft de Oranjevereniging geen kans meer om te overleven. De HOV is dus dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en roept Hattemers zich op te melden. Bestuurslid Jan Wildeboer geeft aan dat het leuk is om samen iets te doen voor de gemeenschap. “Het geeft veel genoegdoening om er als team voor te zorgen dat alle Hattemers een leuk feest hebben rondom Koningsdag. Samen met nieuwe bestuursleden willen we graag de schouders eronder zetten om ook in de toekomst gezellige Oranjefeesten te organiseren”.


Oranjefeesten

Indien er geen reactie komt op de noodoproep van de Oranjevereniging, dan bestaat de kans dat de overige bestuursleden niet anders kunnen dan het bijltje erbij neerleggen. Daarmee komt er dan na 99 jaar een einde aan de Hattemer Oranje Vereniging. Het huidige bestuur hoopt niet dat het zover gaat komen, maar dan moeten er wel aanmeldingen binnenkomen. Alleen dan kan het bestuur zich inzetten om weer gezellige Oranjefeesten te organiseren in de binnenstad en in de feesttent aan de Stadslaan. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@hattemeroranjevereniging.nl

Hattem Actueel
In weekblad De Hattemer staat deze week een uitgebreid artikel over de HOV. Komende zaterdag is Jan Wildeboer te gast in het radioprogramma Hattem Actueel van Radio Hattem. Presentator Hans Lambrechts zal dan met hem verder praten over de vrijwilligerskrapte bij de HOV en de mogelijke gevolgen die dit kan hebben voor het voorbestaan van de vereniging en het vieren van het eeuwfeest.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in