Volleybalheren HVV duidelijk te sterk voor Swift

Berends & Slump HVV heeft de goede seizoenstart van vorige week weten door te trekken naar de wedstrijd tegen Swift’64 uit Swifterbant. Swift werd nagenoeg kansloos met 4-0 aan de kant gezet.

Spelverdeler Berny Nagelhout lijkt voor enkele weken uitgeschakeld door een enkelblessure, dus het was erg prettig dat Robert Bosch –de andere spelverdeler– net op tijd weer voldoende fit was om (weliswaar ongetraind) deze belangrijke taak op te pakken. En hij deed dat prima. Ook Thomas Tonnis was weer van de partij, als zeer waardevolle aanvulling op het midden uit het 2e team van HVV, zo lang Rob van der Meulen door blessures nog niet kan spelen.

Hattem ging in set 1 voortvarend van start en Swift had nauwelijks iets in de melk te brokkelen. HVV mistte in de passing zo nu en dan een bal, maar door goede eigen servicedruk en meer power in de aanval was 25-22 een passende uitslag.

Hoewel HVV niet het niveau van de week ervoor kon halen –VVH daagde de Hattemers toen uit het beste van zichzelf te laten zien– kreeg Swift alleen in de 2e set een kans om de wedstrijd te doen kantelen toen HVV verzuimde echt door te drukken. Swift kwam echter vooral aanvallend wat te kort en dus trok HVV uiteindelijk ook deze set naar zich toe: wederom 25-22.

In de 3e set begon Swift qua energie en motivatie langzaam leeg te lopen. HVV kreeg steeds meer de controle en met name de Hattemse blokkering was er voor Swift nu te veel aan. Ook deze set eindigde in 25-22.

Swift had inmiddels de hoop opgegeven nog een setje mee te pakken in De Marke. In no time wist HVV er in de 4e set 25-12 van te maken en met 4-0 dus de volle buit binnen te halen. De afgelopen seizoenen was Swift nogal eens te sterk voor Hattem, dus al met al een best verrassende uitslag en een prima prestatie voor de Hattemers.

HVV speelt de eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke op dinsdag 9 oktober om 20.30 uur. Tegenstander is dan OMS uit Putten.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in