Hatto Heim nog zonder punten

Op een zonnig sportpark ’t Achterveen stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Hatto Heim op het programma tegen de Zwolsche Boys. Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd met een schot van Bram Neuteboom in de tweede minuut, wat later gevolgd door een grote kans voor Lennart Prins, maar ook deze bal ging ook langs het doel van Brian Mensink.

De grootste kans van de eerste helft was er voor Ruben Bouwhuis, maar zijn schot was te zacht om de doelman te verrassen. Veel duels waren er op het middenveld, de ploegen waren aan elkaar gewaagd.

De tweede helft duurde tot minuut 56. Sander Nijkamp vloerde een Zwolse speler binnen de zestien. Scheidsrechter van Leeuwen floot voor een strafschop. Lennart Prins ging achter de bal staan en schoot beheerst de 0-1 in de touwen. Een paar minuten later kreeg Hatto-Heim een strafschop. Niels van der Velde zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Bouwman. Oumar Sylla van Zwolsche Boys schoot de bal van ver in: 0 – 2.Hatto-Heim probeerde om nog de gelijkmaker te scoren, maar kwam niet door de Zwolse verdediging.

Na 94 minuten floot scheidsrechter van Leeuwen uit Heerde voor het einde. Ondanks het verlies speelde Hatto-Heim niet slecht, alleen een echte killer ontbreekt in de selectie.

Zaterdag 6 oktober de uitwedstrijd in en tegen Rouveen.