Wederom geslaagde zomerclinic Hattem Roeit

In de laatste week van de zomervakantie organiseerde Hattem Roeit nogmaals en zomerclinic. Vergezeld door prachtig zomerweer gingen op woensdagochtend 28 augustus beide roeisloepen van de vereniging de IJssel op om een aantal nieuwsgierige mensen zelf het sloeproeien te laten ervaren.

De roeiers in spé kregen eerst op de steiger in de haven een korte instructie over het sloeproeien, de techniek en de verschillende commando’s. Daarna stapten zij in de sloepen om zelf aan de slag te gaan. Bijgestaan door ervaren roeiers van de vereniging, roeiden zij rustig de haven uit en de IJssel op.

De sfeer zat er goed in, en hoewel het roeien best zwaar was en toch technischer dan verwacht, hadden de meesten het ritme van de slag al snel te pakken. Met af en toe een korte drinkpauze onderweg, wisten ze het zelfs te presteren om de oude IJsselcentrale te bereiken.

Na een welverdiende pauze met wat drinken en lekkers ging het weer huiswaarts. Waar de wind en de stroming de heenweg nog extra pittig hadden gemaakt, zorgden deze er juist voor dat de terugweg extra snel werd volbracht. Moe, maar voldaan roeiden de roeiers de sloepen weer de haven in.

Hattem Roeit kijkt terug op twee geslaagde zomerclinics. Wil jij ook een keer meeroeien en ervaren of sloeproeien iets voor jou is? Ben je 18 jaar of ouder en niet bang voor een beetje spierpijn? Stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in