sv Hatto-Heim onderuit tegen Go-Ahead Kampen

Voor sv Hatto-Heim stond zaterdag 31 augustus de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen Go-Ahead Kampen. Go-Ahead Kampen is een ploeg dat al ruim vijfentwintig jaar actief is in de eerste klasse, dus een zeer goede tegenstander.

Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman had te maken met vier afwezige spelers door blessures, vakantie en een schorsing. Bij Hatto-Heim stonden maar liefst tien spelers tussen de 16 en 22 jaar op het wedstrijdformulier.
Go-Ahead Kampen begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam in de eerste minuut al met 0-1 voor te staan. De jonge keeper Ezra Willemsen kon in eerste instantie een schot nog keren, maar in de rebound werd er toch gescoord. Hatto-Heim zelf creëerde ook wat kleine kansjes , maar dat leverde geen problemen op voor keeper Drenth.
In de twintigste minuut kwam Go-Ahead Kampen op 0-2, door duur balverlies van Hatto-Heim. De aanvaller van Go-Ahead Kampen wist hier wel raad mee.
In de tweede helft kwamen de geel-blauwen wat beter in het spel. Jan-Peter Jonkman had wat verandereingen doorgevoerd in de rust. Go-Ahead Kampen had hier geen goed antwoord op. Hatto-Heim kreeg kansjes om een aansluitingstreffer te maken. Robin van der Ziel was hier het dichtstbij, maar had geen geluk in de afronding.
In de laatste drinkpauze veranderde de trainer Go-Ahead Kampen wat in het systeem waarmee ze Hatto-Heim weer onder controle kregen en van daaruit kon de ploeg kort voor het einde nog tweemaal scoren. Al met al was het een verdiende overwinning voor de Kampenaren.
Hatto-Heim speelt nog één bekerwedstrijd (een poule van drie teams) en dat is op 14 september in Zwolle bij Be Quick’28.
Foto’s en verslag: Gradus Dijkman