CDA Hattem op bezoek bij sv Hatto-Heim

Wat voor impact heeft de coronacrisis op de Hattemse sportvereniging SV Hatto-Heim? Op zaterdag 21 augustus zijn Harry Kremer en Judith van Duinen hierover het gesprek aangegaan met het bestuur van sportvereniging Hatto-Heim.

Net als bij alle andere verenigingen en ondernemers heeft de coronacrisis grote gevolgen gehad voor bestuur en leden. Zo hebben de trainingen en wedstrijden tijdens de lock down grotendeels stilgelegen en was het clubhuis van de vereniging gesloten. Op de dag van het CDA-bezoek zijn het clubhuis en het terras voor het eerst weer open en speelt het eerste elftal van Hatto-Heim een oefenwedstrijd.

Corona-maatregelen
Tijdens het gesprek wordt ingegaan op de corona steunmaatregelen en het effect hiervan op de vereniging. Deze maatregelen zijn bedoeld en waren noodzakelijk om de financiële gevolgen binnen de perken te houden. Door de sluiting van het clubhuis gesloten liep de vereniging noodzakelijke inkomsten mis. Ook de sociale rol die Hatto-Heim als vereniging vervult werd node gemist. Het bestuur gaf aan tevreden te zijn over de steunmaatregelen van de gemeente Hattem.

Het CDA is blij met de input van het bestuur. Hierdoor krijgt de CDA fractie een goed inzicht wat er leeft binnen de vereniging. Hatto-Heim is in ieder geval blij dat het seizoen weer is begonnen en dat de leden, vrijwilligers en het bestuur weer kunnen doen waarvoor ze het doen: namelijk voetballen.

“Net als bij alle andere verenigingen is Hatto-Heim een belangrijk onderdeel van het Hattemse verenigingsleven. Het CDA vindt het belangrijk dat de politiek waar nodig daadkrachtig optreedt om beweging te stimuleren. Juist in deze tijd is beweging extra belangrijk om de gezondheid en het welzijn van jong en oud te bevorderen’, aldus Judith van Duinen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in