Het Gelders Archief bevat unieke stukken

Het Gelders Archief in Arnhem beheert archieven en historische collecties en stelt deze beschikbaar voor een breed publiek. Niet alleen in de studiezaal, maar juist ook via internet kunnen mensen waardevol historisch materiaal inzien en gebruiken. Burgers kunnen in deze archieven bewijzen vinden voor hun rechten en plichten en die van anderen, waaronder de overheid.

Landkaart uit 1665
Op hun website is dit alles digitaal terug te zoeken en zijn pareltjes te vinden. Zoals in de beeldbank. Dat is een verzamelplek met al het gedigitaliseerd beeldmateriaal dat het Gelders Archief online mag publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Een voorbeeld hiervan is een oude kaart van Frieslandt, van 16 maart 1665. Hierop is Hattem terug te vinden. Bij de kaart staat uitleg over onder andere de auteursrechten en aanvullende informatie over de afbeelding en de grootte.

30 kilometer archiefstukken
Het Gelders Archief beheert meer dan 2.300 archieven; ruim 30 kilometer archiefplanken. Zo zijn er overheidsarchieven van en uit de provincie Gelderland te vinden maar ook die van het Waterschap Vallei en Veluwe. En archieven van particuliere personen, organisaties en instellingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in