De voordelen van een gietvloer voor je woonkamer

Als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken dan heb je volop keuze. De tijd dat er tapijt op de vloeren lag in onze woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes is zo goed als voorbij. Vandaag de dag kiezen we liever voor een ‘harde’ vloer. Dat is niet zo gek. Dit soort vloeren gaan veel langer mee, blijven langer mooi en vragen minder onderhoud. Veel mensen die voor een nieuwe vloer gaan kiezen voor een gietvloer. Deze zijn leverbaar in tal van verschillende uitvoeringen en ze passen bij elk interieur.

Een vloer met weinig onderhoud
De belangrijkste reden waarom de  Arturo gietvloeren zo populair zijn, is dat ze bijna geen onderhoud vragen. Natuurlijk moet je je vloer schoon houden. Met de stofzuiger en eventueel met een sopje met een mild schoonmaakmiddel. Maar dat is een stuk makkelijker dan bij een parketvloer, om maar een voorbeeld te noemen. Parket en laminaat zijn gevoelig voor vocht. Als er per ongeluk vocht op de vloer komt en je ziet dit niet op tijd dan gaat het hout uitzetten en dat komt niet meer goed. Dat levert altijd een lelijke plek in de vloer op. Als je geluk hebt zit de plek in een hoek of onder de bank zodat je de kunt wegwerken. Bij een gietvloer is dit risico veel kleiner. Je moet er wel op letten dat vloeistoffen die veel kleur bevatten, zoals rode wijn, snel worden opgeruimd omdat het vocht anders in de vloer kan trekken en een ontsierende vlek achterlaat.

Combineren met vloerverwarming
Vloerverwarming wordt steeds populairder. En ook die combineer je moeiteloos met gietvloeren. De slangen worden in de ondervloer gelegd nadat hiervoor sleuven zijn gefreesd. Vervolgens kun je de gietvloer hierop aanbrengen. Het materiaal van de gietvloer absorbeert de warmte uitstekend zodat je optimaal profijt hebt van de verwarming.

Zelf aanbrengen of laten plaatsen
Als je een gietvloer wilt voor je woonkamer dan kun je die laten plaatsen door een vakman. Maar je kunt het eventueel ook zelf doen. Daarmee bespaar je natuurlijk flink op de kosten. Online zijn instructievideo’s te vinden hoe je een gietvloer moet plaatsen. Begin er alleen aan als je zeker bent van je zaak, want als je het verprutst dan heb je natuurlijk wel een probleem. Hoe dan ook moet je er rekening mee houden dat je de vloer na het plaatsen goed moet laten drogen voordat je deze kunt betreden of er meubels op kunt plaatsen.

Een gietvloer is een duurzame keuze
De levensduur van een gietvloer is aanzienlijk langer dan die van andere vloertypen. Laminaat gaat bijvoorbeeld veel minder lang mee, zeker als dit van wat mindere kwaliteit is. Een houten vloer kan wel lang meegaan maar vraagt wel regelmatig onderhoud. Een gietvloer kun je rustig 15 jaar of langer laten liggen zonder dat deze aan kwaliteit of uitstraling inboet. Mocht er een kleine beschadiging zijn dan kan deze in veel gevallen vrijwel onzichtbaar worden weggewerkt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in