Bijverdienen met een webshop: de beste tips

Als je wat wilt bijverdienen vanuit huis, dan kun je dat doen door een online winkel te starten. Hiervoor is geen vergunning of speciale opleiding nodig. Iedereen mag online spullen verkopen. Wel moet je ervoor zorgen dat je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister. Je moet BTW afdragen over de verkopen die je hebt gedaan. Hiervoor moet je maandelijks of eens per kwartaal aangifte doen.

Hoe begin je een webwinkel?
Als je een webwinkel wilt beginnen, dan regel je in de eerste plaats de inschrijving in het Handelsregister. Als je dat hebt gedaan, reserveer je een webadres waar straks de website van je online shop wordt geplaatst. Nu kun je een webwinkel beginnen door te starten met het bouwen van de website. Als je hier hulp bij nodig hebt dan kun je een professioneel bedrijf inschakelen. Zij kunnen de website bouwen en onderhouden als je dat zelf niet wilt of kunt doen. Het is belangrijk om je website up to date te houden met nieuwe producten of extra informatie over de artikelen die je verkoopt. De productteksten die bij de artikelen staan kunnen worden gebruikt om via zoekwoorden ervoor te zorgen dat zoekmachines zoals Google jouw website voorstellen als iemand bepaalde zoektermen invoert. Dit laatste vraagt wel veel inzet, zeker als er de nodige concurrentie is.

De opzet van je webshop
Denk van tevoren goed na over de opzet van je webwinkel. Bepaal het assortiment en beperk je in het begin tot een klein aantal artikelen. Bedenk dat je voorraden moet aanhouden of dat je deze producten moet kunnen bestellen bij je leverancier. In dat laatste geval ben je afhankelijk van de service van die leverancier. Pas op met ‘dropshippping’. Dit houdt in dat je artikelen die in jouw webshop zijn besteld vervolgens zelf bestelt bij je leverancier en rechtstreeks bij je klant laat bezorgen. Als de klant klaagt over te late of onjuiste levering dan ben jij uiteraard verantwoordelijk. Dat geldt ook voor de kwaliteit van de producten. Een consument heeft altijd het recht om een online aankoop terug te sturen. Je moet dan het volledige aankoopbedrag plus de verzendkosten terugbetalen. Kosten voor retour sturen kunnen wel voor rekening van de klant komen.

Beveiliging en service
Ga je een webshop maken, zorg er dan voor dat deze goed is beveiligd tegen cybercriminaliteit. Zorg ervoor dat klantgegevens goed worden beveiligd. Ook moeten klanten veilig online kunnen betalen. Hiervoor kun je gebruik maken van bedrijven die complete betaalpakketten aanbieden met verschillende opties zoals creditcard, Apple Pay en iDeal. De gegevens over de betaling worden altijd versleuteld verstuurd zodat deze onderweg niet kunnen worden onderschept. Op die manier kun je je klanten garanderen dat hun gegevens veilig worden verwerkt. Als je regelmatig pakketjes verstuurt kun je een afspraak maken met een bezorgdienst voor het ophalen van je zendingen en bezorging tegen een vast tarief.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in