Zwolse Zomerkermis dit jaar in Park de Wezenlanden

De Zwolse Zomerkermis gaat dit jaar tóch door. Van maandag 10 tot en met maandag 17 augustus komt er een aangepaste kermis in Park de Wezenlanden.

Net als in veel andere steden was ook in Zwolle de grote vraag of de Zomerkermis wel of niet door kon gaan. Er is nauw overleg geweest tussen de gemeente en de kermisexploitanten, waarbij is gekeken welke locatie in Zwolle geschikt is voor de kermis. Door de coronamaatregelen is de binnenstad dit jaar niet geschikt als locatie. De terrassen zijn flink uitgebreid en er is extra ruimte gemaakt voor looproutes voor het winkelend publiek. Uiteindelijk blijkt Park de Wezenlanden een geschikt alternatief.

Meer ruimte
Het kunnen naleven van de maatregel ‘houd anderhalve meter afstand’ staat voorop. De exploitanten hebben daarom een opzet gemaakt waarbij zowel in de attracties als daarbuiten voldoende afstand mogelijk is. Dat betekent dat er rondom de attracties veel ruimte is, zodat ook op de looproutes en in de wachtrijen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Er wordt toezicht gehouden op naleving van de maatregelen.

Omheind
De Zwolse zomerkermis is dagelijks van 13.00 uur tot 23.00 uur geopend en duurt maximaal acht dagen. In het park is ruimte voor een kleine veertig attracties, dat is bijna evenveel als anders in de binnenstad. Het kermisterrein wordt omheind, zodat het kermisteam het terrein kan afsluiten wanneer het te druk wordt.

Anders
Het is een kermis die anders zal zijn dan andere jaren. “Hoeveel mensen er precies het terrein op kunnen is moeilijk te zeggen. Dit is maatwerk en afhankelijk van het aantal jongeren tot en met achttien jaar dat er is, want zij hoeven geen afstand tot elkaar te houden. Op momenten dat er meer jongeren zijn kunnen er meer mensen op het terrein worden toegelaten dan bij volwassenen”, aldus de gemeente Zwolle.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in